Sofie van Koppen

Sinds oktober 2022 ben ik begonnen met mijn PhD aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onder begeleiding van Janna Cousijn en Heidi Lesscher. Daarvoor heb ik een bachelor biologie en medische laboratoriumwetenschappen afgerond aan de Hogeschool Leiden, en een premaster en master biomedische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn studie was ik al geïnteresseerd in ontwikkelingsbiologie, neurowetenschappen en neuro-endocrinologie. Tijdens dit promotietraject volg ik deze interesse door de ontwikkeling van de hersenen en de associatie met risico en veerkracht voor verslaving te onderzoeken. In mijn specifieke project zal ik verschillende biomarkers onderzoeken na blootstelling aan cannabis tijdens de adolescentie versus blootstelling aan cannabis tijdens de volwassenheid met behulp van diermodellen. Bovendien zullen tijdens mijn project fMRI-gegevens van mensen en knaagdieren worden verzameld en naast elkaar worden gelegd om het translationele aspect te onderzoeken.