Nora de Bode

Ik heb een onderzoeksmaster in Clinical & Cognitive Neuroscience en een achtergrond in biomedische wetenschappen. In april 2023 ben ik begonnen met mijn PhD aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn onderzoeks-interesse heeft altijd gelegen bij geestelijke gezondheid en het blootleggen van de onderliggende cognitieve processen. Samen met mijn begeleiders Janna Cousijn en Emese Kroon onderzoek ik de effecten van cannabis op de hersenen en de geestelijke gezondheid bij zowel medicinale als recreatieve gebruikers. Ons onderzoek is cross-cultureel van aard en we includeren cannabisgebruikers uit 5 landen in verschillende experience sample method en neuroimaging studies. Op deze manier willen we bijdragen aan een beter begrip van de positieve en negatieve gezondheidseffecten van cannabis, de veiligheid voor gebruikers verbeteren, en beleids- en behandelingsopties informeren.