Twee nieuwe PhD’s gestart bij NofA lab

Dit voorjaar hebben twee nieuwe PhD-studenten hun intrede gedaan in het Neuroscience of Addiction lab: Christophe Romein en Nora de Bode.
Christophe heeft zijn onderzoeksmaster in Neuroscience & Cognition behaald aan de Universiteit Utrecht en is in maart gestart bij het Aging Matters project, een longitudinale MRI studie waarbij wordt gekeken naar het effect van leeftijd op verslavingsrisico’s. Christophe komt oorspronkelijk uit Dordrecht, maar woont momenteel in Leiden samen met zijn kat Frits. Als hij zich niet inzet voor het NofA lab, leest Christophe graag boeken over bemande ruimtevaart, probeert hij regelmatig te hardlopen, en speelt hij soms een potje schaak. Binnen zijn onderzoeksproject heeft Christophe een bijzondere interesse in de invloed van sociale context op het alcohol- en cannabisgebruik bij zowel jongeren als volwassenen. 
Nora de Bode is in april van start gegaan met het cross-culturele VIDI project Blowing Minds dat zich richt op de mentale gezondheid van cannabisgebruikers. Nora is geboren en getogen Amsterdammer, en heeft een onderzoeksmaster in Clinical & Cognitive Neuroscience afgerond aan de Universiteit Maastricht. Nora houdt van reizen, feestjes en boeken lezen. Verder heeft ze de ambitie om Spaans te leren.
In het kader van Blowing Minds is Nora enthousiast over het verzamelen en analyseren van data met behulp van de experience sample methode, de samenwerking met internationale deelnemers en samenwerkingspartners, en de logistieke uitdagingen die komen kijken bij het opzetten van een grootschalig internationaal onderzoek.
De twee nieuwe PhD’s voelen zich nu al als een vis in het water binnen onze onderzoeksgroep!