Overig Onderzoek

Naast ons eigen onderzoek is het Neuroscience of Addiction lab betrokken bij en geïnteresseerd in ander onderzoek in de regio Amsterdam en ver daarbuiten. Wil je meer weten over onderzoek van deze andere onderzoeksgroepen? Bekijk dan het overzicht hier onder.

TREVOS-onderzoek

Het TREVOS-onderzoek is op zoek naar gezonde deelnemers met matig cannabis gebruik om mee te doen aan een MRI onderzoek.

Deze studie onderzoekt met een nieuw type MRI scan of mensen met therapie resistente schizofrenie sneller geïdentificeerd kunnen worden, zodat ze de juiste behandeling kunnen krijgen.

Op dit moment zoeken we gezonde deelnemers voor een eenmalige afspraak om mee te doen aan het onderzoek, zodat we gezonde mensen kunnen vergelijken met patiënten. We zoeken voornamelijk mannen tussen de 18-35 jaar die gematigd cannabis gebruiken (max. wekelijks, geen vereiste), maar geen andere drugs gebruiken.

Het onderzoek bestaat uit een MRI-scan van de hersenen, een aantal cognitieve taken, een interview en wat vragenlijsten. Dit zal ongeveer 3-4 uur duren en plaatsvinden op het Amsterdam UMC, locatie AMC. Voor deelname ontvang je een vergoeding van 50 euro.

Heb je interesse of ken je iemand anders die dat heeft?

Neem voor meer informatie contact met ons op via trevos@amc.uva.nl